Βρείτε το κούρεμα και το χτένισμα που σας ταιριάζει

faceΑν θαυμάζετε πολλά υπέροχα χτενίσματα και αναρωτιέστε γιατί σε σας δεν ταιριάζουν, η λύση είναι να μην αντιγράφετε ότι σας αρέσει. Επιλέξτε σωστά, με γνώμονα το σχήμα του προσώπου σας, ώστε να μπορεί το κούρεμα ή το χτένισμα σας να διορθώσει τυχόν ελαττώματα και να αναδείξει τα προτερήματα σας. Μόνον έτσι θα πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα. Γνωρίζοντας το σχήμα του προσώπου σας πριν επιλέξετε ένα κούρεμα ή χτένισμα μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια μεγάλη εμφάνιση ή μια καταστροφή. Μπορείτε να μάθετε το σχήμα του προσώπου σας, τραβώντας τα μαλλιά σου πίσω ή ρίχνοντας μια καλή ματιά στον καθρέπτη σας, ή να τραβήξετε μια φωτογραφία του εαυτού σας .


Αν το πρόσωπό σας είναι τετράγωνο.

 demi moore

Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθούμε να γλυκάνουμε τις γωνίες. Αποφύγετε τα κουρέματα κοντά στο πρόσωπο και κολλημένα σε αυτό, γιατί έτσι δίνετε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο μέτωπο και το πιγούνι σας. Επιλέξτε άφοβα ανάμεσα σε κοντά και μακριά, φροντίζοντας το πρόσωπο σας να περιβάλλεται με μύτες ή ασύμμετρες τούφες. Προτιμήστε ελαφριές αφέλειες που θα τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και τα ζυγωματικά σας. Αποφύγετε τις αλογοουρές γιατί το πρόσωπό σας θα φαίνεται ακόμα πιο τετραγωνισμένο. Όσο για τις χωρίστρες, προτιμήστε μία στο πλάι. Διασημότητες με τετράγωνο σχήμα πρόσωπα είναι Carmen Electra, , Jessica Simpson, Σάντρα Μπούλοκ, και Demi Moore.

Αν το πρόσωπό σας είναι οβάλ.

 oval

Είναι αρκετά αρμονικό και εξασφαλίζει μια ισορροπία. Μπορείτε να κάνετε όποιο στυλ θέλετε. Τα πολύ κοντά κουρέματα όσο και τα καρέ, μονοκόμματα ή ασύμμετρα, σας ταιριάζουν και είναι στην διάθεσή σας, να τα υιοθετήσετε με την ίδια χάρη. Η χωρίστρα στη μέση κολακεύει αρκετά. Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, προσπαθήστε να το κρατήσει τουλάχιστον στο ύψος των ώμων. Διασημότητες με οβάλ πρόσωπα είναι Jessica Alba, Eva Mendez, Κέιτ Χάντσον και Μέγκαν Φοξ.


Αν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό.

 cameron diaz

Αν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό, τότε θα πρέπει να διαλέξετε ένα στύλ όπου τα μαλλιά σας θα είναι λίγο πιο κάτω από το πηγούνι σας και θα σας βοηθήσει να τετραγωνίσετε τον κύκλο. Κάντε ένα ελαφρύ, φιλάρισμα ή χωρίστρα στο πλάι. Αποφύγετε τα κοντά κουρέματα. Προτιμήστε τις έντονες ασυμμετρίες στα μαλλιά σας, που δημιουργούν την αίσθηση του μήκους, κάνοντας το πρόσωπο σας να μοιάζει αισθητά πιο λεπτό. Το στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι το σπανιότερο σχήμα του προσώπου. Διασημότητες με ένα στρογγυλό σχήμα του προσώπου είναι Ντρου Μπάριμορ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Kirsten Dunst, Kelly Clarkson, Kelly Osbourne, και η Cameron Diaz .

Αν το πρόσωπό σας εχει σχήμα καρδιάς.

 witherspoon

Το πρόσωπο εδω είναι πιο φαρδύ στους κροτάφους και το μέτωπο στενεύει προς το σαγόνι. Αρα πρέπει να πετύχουμε φάρδος γύρω από αυτό για να δείχνει πιο οβάλ.Τα σπαστά μαλλιά στο ύψος των ώμων με ελαφρύ κυματισμό είναι η ιδανική λύση οπου δίνουν ογκο,και με γέμισμα από το σαγόνι και κάτω, για να δείχνει πιο οβάλ. Αποφύγετε τη χωρίστρα στη μέση. Διασημότητες με μια καρδιά σχήμα προσώπου είναι, Mischa Barton, Keri Russell, Κέιτι Χολμς, και Christina Ricci. Reese Witherspoon.


Αν το πρόσωπό σας είναι μακρύ.

 jessica parker

Το μακρύ σχήμα προσώπου έχει χαρακτηριστικά όπου το μέτωπο και η γραμμή του σαγονιού και του ζυγωματικού οστού είναι περίπου ίση σε πλάτος. Επιλέξετε ένα χτένισμα που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται με όγκο στα πλάγια. Διασημότητες με μακρύ σχήμα του προσώπου είναι Sarah Jessica Parker, Celine Dion, και η Liv Tyler.