#ΤΟΝΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ!

Ένα φαινόμενο που δε μπορούσε να αγνοηθεί εδώ και αρκετές σεζόν!

Στο μακιγιάζ, η συγκεκριμένη τεχνική δημιουργεί buzz και η Kim Kardashian έχει συνεισφέρει σε αυτή την επιτυχία, αφού το πρόσωπό της είναι αναδιαμορφωμένο χάρη στο φωτισμό και τις σκιές. Έτσι η τηλεοπτική σταρ έφερε την τεχνική της φωτοσκίασης στο επίκεντρο!

Πως μεταφέρεται όμως η τεχνική της φωτοσκίασης από τους ειδικούς στο μακιγιάζ στους επαγγελματίες κομμωτές;

H LOreal Profesionnel  κατάφερε παίζοντας με τα χρώματα, το φως και τις σκιές, να δημιουργήσει την τεχνική φωτοσκίασης στα μαλλιά.

Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής είναι ότι οι σκούρες αποχρώσεις δημιουργούν σκίαση, ενώ παράλληλα οι ανοιχτές αποχρώσεις προσθέτουν φωτεινές λεπτομέρειες.

Αυτό που μένει, κάνει το αποτέλεσμα των μαλλιών της κάθε γυναίκας μοναδικό!

Πολλές celebrities στο Hollywood, όπως η Jessica Alba ή η Scarlett Johansson έχουν ήδη υποκύψει στη νέα τάση.

Με αυτή την τεχνική λοιπόν, προσέχοντας το χρώμα που θα δημιουργηθεί να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα της επιδερμίδας, πραγματοποιείται στα μαλλιά ένα φυσικό αποτέλεσμα, όπου δημιουργούνται γωνίες και προστίθεται λάμψη στο πρόσωπο.

#Τετράγωνο Πρόσωπο

Για πιο “σκληρά” χαρακτηριστικά, το χρώμα των μαλλιών μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση που επιθυμούμε, με το να μεταμορφώσει το κάτω μέρος του προσώπου εξομαλύνοντας το και στρογγυλεύοντας το, χάρη στο φως και τις σκιάσεις.

#Ορθογώνιο Πρόσωπο

Για να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός πιο μικρού, ωοειδούς προσώπου θα χρειαστεί μια σκούρα απόχρωση από το ύψος του φρυδιού έως τον αυχένα. Για το κάτω μέρος θα χρειαστεί μια πιο φωτεινή απόχρωση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι γωνίες και να φαίνεται πιο μικρό το πρόσωπο.

#Τριγωνικό Πρόσωπο

Για βελτιστοποίηση του οβάλ σχήματος στο πρόσωπο θα χρησιμοποιηθούν λιγότερες σκιάσεις και περισσότερες ανταύγειες και φωτεινά αγγίγματα, ώστε να προστεθεί λάμψη και να διευρυνθούν οι γωνίες του προσώπου.