All Times HairStyles Techniques

Δείτε μια μεγάλη συλλογή από Trendy Hairstyles and haircuts styles του περασμένου αιώνα, που φορέθηκαν και αγαπήθηκαν από εκατομμύρια κόσμο.

Pouf HairStyle

To δημοφιλές αυτό χτένισμα που εναλλάσσεται στην μόδα ανά τακτά διαστήματα λέγεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά  στο τέλος του 18ου αιώνα στη Δυτική Ευρώπη. Λέγεται ότι δημιουργήθηκε για την Marie Antoinette, επειδή είχε σχετικά λεπτή τρίχα και θέλησε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είχε πολλά μαλλιά .
Από εκεί και μετά το συγκεκριμένο χτένισμα αλλάζει το όνομα του αναλόγως την εποχή και αναλόγως το ύψος.

 

pouf hairstyle higth hair sexy pouf hairstyle dyff

A bouffant Hairstyle

Eίναι ένα είδος χτενίσματος που χαρακτηρίζεται από τα μαλλιά να συσσωρεύονται ψηλά στο κεφάλι και να κρέμονται στις δύο πλευρές.

Διασημότητες με bouffant hairstyle:
Ζακλίν Κένεντι Ωνάση: πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Lady Bird Johnson: πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών
Pat Nixon: πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών
Imelda Marcos: πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων
Kate Pierson και Cindy Wilson
Οι Ronettes με τα μαλλιά τους σε bouffants, όπως έκαναν πολλά κορίτσια της δεκαετίας του 1950 και του 1960.
Μάργκαρετ Θάτσερ: πρώτη και μοναδική γυναίκα Βρετανός πρωθυπουργός.

a bouffant zaklin ronnets

Beehive hairstyle γνωστό και ως B52:

Ένα χτένισμα κυψέλη είναι ένα στρογγυλό ψηλού τύπου σχεδιασμού μαλλιών, στα οποία η τρίχα πρέπει να είναι ψηλά και ογκώδης.
Το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του, το οποίο είναι παρόμοιο με μια στρογγυλοποιημένη κυψέλη.
Αυτό το χτένισμα προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Margaret Vinci Heldt of Elmhurst, Illinois, ιδιοκτήτη του Margaret Vinci Coiffures στο κέντρο του Chicago, που είχε κερδίσει το National Coiffure Championship.
Πειραματίστηκε με το ύψος, σε μια προσπάθεια να καταλήξει σε ένα μοναδικό στυλ για ένα περιοδικό και αφού οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν, πολλά άλλα κομμωτήρια άρχισαν να διαφημίζουν το χτένισμα και να το προωθούν για τους πελάτες τους.
Κατά το υπόλοιπο της δεκαετίας, το χτένισμα άρχισε να γίνεται πιο mainstream για τις αμερικανικές και άλλες δυτικές γυναίκες.
Ανάλογα με την ικανότητα ενός ατόμου να δημιουργήσει ένα χτένισμα κυψέλη, θα μπορούσε να πάρει μέχρι και δύο ώρες για να ολοκληρωθεί.
Εάν το στυλ γινόταν σωστά, μια γυναίκα ήταν σε θέση να το κρατήσει στη θέση του για πολλές ημέρες, εφόσον ήταν προσεκτική ειδικά στον ύπνο της, για να μην το χαλάσει.

Διασημότητες με Beehive hairstyle:
Amy Winehouse, Βρετανή διάσημη τραγουδίστρια με χαρακτηριστικό Look.

beehive beehive hair amy b-52

Big Hair Hairstyle

Το look αυτό έχει εφαρμοστεί σε παρόμοιες μορφές με παραλλαγές που έχουν γίνει της μόδας σε διάφορες περιόδους της ιστορίας.
Το στυλ αυτό με το όνομα Big Hair προέρχεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Τα χτενίσματα των γυναικών χαρακτηρίζονται ως «Big Hair» και έγινε της μόδας με μια αφίσα της ηθοποιού Farrah Fawcett.
Και για άντρες και για γυναίκες, το Big Hair έγινε δημοφιλές στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές του 1990. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης, στην punk, glam, goth και είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με τη μόδα της δεκαετίας του 1970 και του 1980.

bighair 1980 hairstyle nik

Rockabilly Hairstyle

Αντιπροσωπεύουν το  τέλειο μείγμα της μόδας και της μουσικής.
Τα Rockabilly χτενίσματα προέρχονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, όπου συνέχισαν εντυπωσιακά την παρουσία τους με μεγάλη δημοτικότητα στη δεκαετία του 1940 με αρχές του 1950.
Είναι πράγματι εκπληκτικό ότι τα Rockabilly χτενίσματα έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και έρχονται πίσω με μεγαλοπρέπεια το 2011-2012.
Αποπνέοντας Rock μουσική σε παλαιότερη μορφή της, η ανάσταση των Rockabilly Hairstyles σηματοδοτεί την ανάσταση της παλαιότερης μορφής ροκ μουσικής στη σημερινή εποχή.
Η ανάσταση των Rockabilly Hairstyles είναι πράγματι ένα σημαντικό γεγονός της μόδας.
Τα Rockabilly Hairstyles κερδίζουν τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, και συνδέθηκαν με άλλα σύμβολα στυλ της εποχής, όπως η αγάπη για τα κλασικά αυτοκίνητα, rock n roll και Daddy-O πουκάμισα με γιακάδες.
Τα πρώτα trend των Rockabilly χτενισμάτων που περιλαμβάνουν θρύλους όπως ο Elvis Presley, Johnny Cash, Buddy Holly, ακόμη και Jerry Lee Lewis.

elvis cash lee

Bob Hairstyle

Το πιο δημοφιλές hairstyle το 1920 για τα κορίτσια ήταν το κούρεμα καρέ (Bob).
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι γυναίκες τη δεκαετία του 1910 και ’20,  κατέκλυαν τα κομμωτήρια να κόψουν τα μακριά τους μαλλιά.
Δεν μιλάμε απλά για οποιοδήποτε κούρεμα όμως, μιλάω για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία εκατό χρόνια… στις αρχές του 1900 το καρέ γεννήθηκε!
Υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί τύποι του καρέ, όπου τα δουλευουμε ακόμα και σήμερα.
Υπάρχει το γαλλικό καρέ (French bob), το ευθεία καρέ (straight bob),  shingle bob (γνωστό ως το αγορίστικο καρέ), και άλλα πολλά styles.

Ponytail Hairstyle

Τα χτενίσματα αλογοουρά είναι ο πιο εύκολος τρόπος , αλλά και ενδιαφέρουσα, χτενίσματα που διατίθενται σήμερα.
Η βασική τάση για τα χτενίσματα  αλογοουρά  είναι να κρατήσει τα μαλλιά  απλά, σφιχτά ή χαλαρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ή στο πλάι. Χαλαρά ponytails ήταν πάντα πολύ  άνετα για καθημερινές δραστηριότητες, ενώ οι πιο κομψή μορφή είναι αυτά είναι στη μόδα τα ποιό σφιχτά και στιλιζαρισμένα κατάλληλα για επίσημες περιστάσεις.

ponytails amber hair up mila

 Mullet hairstyle

Έχουν υπάρξει πολλά διάσημα hairstyles στον κόσμο των διασημοτήτων. Από τα πιο διάσημα  πρέπει να είναι ο “Billy Ray” Mullet  και ο “Μπόλτον” Mullet .
Εκείνη την εποχή, κρίθηκαν πολύ  σέξι. Αυτοί οι τύποι των Mullet είχαν  πολυεπίπεδα μαλλιά στο μέτωπο και τις πλευρές, και το πίσω μέρος ήταν πραγματικά μεγάλο και μακρύ μαλλί.
Μερικά Mullet ήθελαν τα μπροστινά μαλλιά και τις πλευρές πολλή κοντά και το μήκος στα πίσω πραγματικά να ξεχωρίζουν. Θα ήταν γύρω για μια δεκαετία ή δύο πριν από τη δεκαετία του 1980, όταν πραγματικά απογειώθηκε.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δεκαετία του 80 είναι όταν η δημοτικότητά του χτύπησε στο αποκορύφωμά της και οι άνθρωποι κάνουν τρελά και άγρια πράγματα με τα Mullet .
Κάποιοι θα χρωματίσουν το μέτωπο και τις πλευρές? Άλλοι θα σηκώσουν το μπροστινό μέρος ή τα πίσω για να κάνει ένα puffier από την άλλη.
Το μήκος του πίσω ήταν πάντα το επίκεντρο, όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο, ειδικά για rockers 80.
Το Hollywood σήμερα αποδεικνύει ότι ο Mullet  δεν έχει πεθάνει και πάει μακριά.
Πρόσφατες τελετές απονομής των βραβείων είχαν κάποια πολύ μεγάλα ονόματα στην  αποδοχή των βραβείων με το δικό τους Mullet .
Αν και αυτό δεν είναι τύπος  του 80  Mullet , πολλοί διαπιστώνουν την επιστροφή.
Πολλοί διάσημοι ποδοσφαιριστές βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με τη δική τους εκδοχή του Mullet . Κανένας δεν είναι κοντά στην έκδοση της δεκαετίας του 80, αλλά οι περισσότεροι είναι λίγο ποιό κοντά σε μίνι-Mullet .
Σε γενικές γραμμές,  οι αστέρες κρατούνι το Mullet  γύρω από το γιακά ή το ύψος του ώμου.

bilray ronaldo mac

Faux Hawk Hairstyle

Το τελευταίο έτος ή δύο χρόνια  το faux hawk (fauxhawk) ή fohawk hairstyle είναι  πολλή στη μόδα. Αυτή η νεώτερη έκδοση του hairstyle mohawk , ήταν  δημοφιλή στη δεκαετία του 80, που σημαίνει ότι δεν συνεπάγεται κούρεμα των μαλλιών  δραστικά στις πλευρές του κεφαλιού.
Ένα  ελαφρώς μικρότερο κούρεμα στα πλάγια και πίσω με τα μαλλιά κάπως περισσότερα στην κορυφή του κεφαλιού  μας  επιτρέπει το hairstyle faux Γεράκι, και  είναι εύκολο να  το χειριστείτε με ένα άγγιγμα του χεριού σας με gel ή κερί.
Το hairstyle faux Γεράκι μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς να χρειάζεται να κοπούν   τα μαλλιά στις πλευρές του κεφάλι, μόνο απλό restyling.
Για ένα άτομο που έχει ανησυχίες σχετικά με την πραγματική mohawk, και απλά θέλη να δοκιμάσει είναι  μια νέα μάτια,  και το Γεράκι faux hairstyle είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

faux faux hairstyle  Faux Hawk Hairmania

Cornrows Ηairstyle

Cornrows  Ηairstyle, ένα παραδοσιακό styling μαλλιών που εφαρμόζετε σε όλη την αφρικανική ήπειρο, και όχι μόνο.
Απεικονίσεις  γυναικών με cornrows έχουν βρεθεί από την Εποχή του Λίθου ζωγραφικής στο Tassili Οροπέδιο της Σαχάρας, που έχουν χρονολογηθεί ήδη από το 3000 π.Χ.
Η παράδοση του γυναικείου στυλ σε cornrows έχει παραμείνει δημοφιλής σε όλη την ήπειρο, ιδιαίτερα στη Δυτική  και την Ανατολική Αφρική.
Ιστορικά, άνδρες με στυλ cornrows έχουν εντοπιστεί ήδη από τις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα στην Αιθιοπία, όπου οι πολεμιστές και βασιλιάδες, όπως  ο Tewodros II και  IV Yohannes αποτυπώθηκαν φορώντας cornrows.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το στυλ cornrow ανέκτησε την δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και του 1970,
Στον απόηχο της Μαύρης υπερηφάνειας πολλά καταστήματα και κομμωτήρια ξεπήδησαν  στις Ηνωμένες Πολιτείες, με υπηρεσίες παροχής αποκλειστικά, ή ως μέρος μιας σειράς επιλογών, σε αφρικανικούς Αμερικανούς που προτιμούν τα φυσικά unstraightened χτενίσματα όπως cornrows.
Τα Cornrows αποκτήσαν δημοτικότητα μεταξύ των  Αμερικανών και των Ευρωπαίων μετά την ηθοποιός Bo Derek που  φορούσε cornrows στο δημοφιλές 1979 Blake Edwards, και έγινε ευρέως δημοφιλές για άλλη μια φορά με την εξάπλωση της κουλτούρας του hip hop στη δεκαετία του 1990.
Τα χτενίσματα Cornrow τώρα συχνά προσφέρονται στους τουρίστες σε περιοχές στα θέρετρα της Καραϊβικής.
Στην ασιατική παράδοση, τα συναντάμε σε  μικτές πολεμικές τέχνες σε μαχητές με μακριά μαλλιά, επίσης, στον αθλητισμό συχνά το χτένισμα cornrow κατά τη διάρκεια αγώνων για την ευκολία να αγωνίζεται, όταν έχεις μακριά μαλλιά.

hair beckam sean

Pixie Hairstyle

Τα μαλλιά μπορούν πραγματικά να κάνουν μια γυναίκα να αισθανθεί όμορφα, και ένα look που το υπόσχετε αυτό για τις τολμηρές είναι  ένα Pixie κούρεμα.
Ένα pixie haircut είναι μια τολμηρή τολμηρή κίνηση για κάθε γυναίκα.  Κοντό, σέξι, και απλό. Τα haircut pixie είναι καλύτερα για τις γυναίκες που δεν θέλουν να ασχολούνται με τα μαλλιά τους, αλλά και  με προϊόντα styling, και ψάχνουν για κάτι άνετο.
Για ένα κούρεμα pixie προσέξτε μερικά πράγματα  όπου  για μια γυναίκα είναι σηματνικά  για να κάνει ένα τέτοιο κούρεμα.
Μερικά παραδείγματα ακολουθούν παρακάτω και δεν είναι όλα.
Εάν είστε πολύ μικροκαμωμένη, είναι ένα υπέρ σας και μπορείτε να το κάνετε εύκολα.
Ωστόσο, αν είστε μια γυναίκα με φαρδείς ώμους, ένα pixie κούρεμα θα σας κανει  να φαίνεστε περισσότερο, φαρδιά .
Eνα μεγαλο στρογγυλό προσωπο θέλει το μεσαίο pixie οχι πολλή κοντό.
Επίσης, ένα  μακρόστενο πρόσωπο,και αδύνατο, είναι σίγουρο οτι θέλη να  μήν αφαιρέσουμε όγκο πολλή  στα πλάγια για να μήν δείχνη το κούρεμα ποιό στενόμακρο.
Σε ένα πρόσωπο με μύτη άνω του μετρίου, δίνει χάρη μια φράντζα μακρυά και οχι πολλή κοντό το μαλλάκι πάνω απο τα φρύδια.
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γυναίκας είναι εξίσου σημαντικά με το σχήμα του σώματός της.
Αρα Body Shape+χαρακτηριστικά του προσώπου+ποιότητα μαλλιών= Απόλυτο Pixie Haircut.

Διασημότητες με Pixie HairStyle:

pixie ema pix victoria pixie pixie haircut

Chignon Ηairstyle

Το σινιόν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή hairstyles. Στην κυριολεξία, η γαλλική λέξη Chignon προέρχεται από τη φράση “chignon du cou”, που σημαίνει “το πίσω μέρος του λαιμού”!
Γενικά τα σινιόν hairstyles επιτυγχάνονται με το “δέσιμο” ενός κότσου στο πίσω μέρος του λαιμού ή του κεφαλιού, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές. Συνήθως φοριούνται σε ειδικές περιπτώσεις όπως οι γάμοι και οι επίσημες εκδηλώσεις, αλλά τα απλά σινιόν φοριούνται και σε καθημερινή βάση από πολλές γυναίκες.
Το σινιόν πρωτοεμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, όπου οι γυναίκες της Αθήνας συνήθιζαν να το συνοδεύουν με καρφίτσες από χρυσό ή ελεφαντόδοντο. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Αθηναίοι επίσης φορούσαν το σινιόν. Οι υπόλοιπες πόλεις όπως οι Σπάρτη είχαν τα δικά τους hairstyles και δεν χρησιμοποιούσαν το σινιόν. Το σινιόν επίσης συναντάται στην Αρχαία Κίνα.
Το σινιόν “απογειώθηκε” στην Βικτωριανή εποχή και έφτασε σε …πελώρια μεγέθη! Χρησιμοποιούσαν μπομπάρια εσωτερικά και το hairstyle κατέληγε να είναι μια δυσθεώρητη κατασκευή! Διάφοροι συγγραφείς, όπως ο Anthony Trollope, συνήθιζαν να κοροϊδεύουν τακτικά τον παραλογισμό αυτής της μόδας!
Το σινιόν επανήλθε δυναμικά στη δεκαετία του ’40, όταν οι γυναίκες το φορούσαν μαζί με μαντίλι στο κεφάλι όταν δούλευαν στα εργοστάσια, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα το σινιόν ταυτίζεται με τη γαλλική φινέτσα και είναι πολύ δημοφιλές και είναι ένα από τα σχετικά εύκολα hairstyles, ειδικά στις απλές μορφές του.

sinion hair hair hair updo dania

Pompadour Hairstyle

Ένα χτένισμα που πήρε το όνομά του από την  Madame de Pompadour  γεννηθής το (1721-1764), ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου XV .
Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές του στυλ για άνδρες και γυναίκες, η βασική ιδέα είναι τα μαλλιά να σηκώνονται πάνω από το πρόσωπο και να είναι ψηλά πάνω από το μέτωπο, και μερικές φορές upswept γύρω από τις πλευρές και τα  πίσω μαλλιά.
Μετά την αρχική δημοτικότητά του μεταξύ των γυναικών του 18ου αιώνα, το στυλ αναβιώθηκε ως μέρος της Gibson κορίτσι στη δεκαετία του 1890, και συνέχισε να είναι στη μόδα μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο .
Το ύφος αυτό ήταν στη μόδα για τις γυναίκες για μια ακόμη φορά τη δεκαετία του 1940. Η ανδρική έκδοση , φοριέται από αστέρια του rock and roll όπως ο Elvis Presley, το  οποίο ήταν δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Το στυλ Pompadour εξακολουθεί να φοριέται  από τους άνδρες και τις γυναίκες του 21ου αιώνα.
Διασημότητες με  Pompadour hairstyle:
Μπέτι Ντέιβις στην ταινία  Voyager 1942.
Elvis Presley  το 1950.
Betty Grable, 1943

elvis travolta hair mens

Choucroute Hairstyle

Είναι στα γαλλικά η συντόμευση ενός Beehive hairstyle
Η Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια Brigitte Bardot είναι ο κύριος εκφραστής του στυλ με το σέξι γατίσιο στυλ.
Μύθος και σύμβολο του σεξ των δεκαετιών 1950 και 1960, ήταν αστέρι παγκόσμιας αναγνωσιμότητας, και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής.
Τα αρχικά της, BB (Μπεμπέ), είναι μια από τις γνωστότερες Γαλλίδες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως.
Έκτοτε δημιουργείται ο μύθος B.B. ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά, πολύ μακριά, γεμάτα μπούκλες, και η διάσημη κόμμωση choucroute.
Μάτια τονισμένα με μαύρο eye-liner, και κόκκινα χείλη . Ρούχα σέξι εφαρμοστά, φαρδιές ζώνες, τζιν, Τ-shirt, ή ακόμη το διάσημο μπικίνι που έκανε μόδα.

bebe bardot sex indol brigitte

The Urchin Hairstyle

Όταν η ηθοποιός Mia farrow  είχε κόψει τα μαλλιά της για την ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, το μωρό της Ροσμαρί το 1968 δημιούργησε μια γραμμή, και ένα υπέροχο κοντό κούρεμα, που αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες.
Ο Vidal Sassoon Sassoon έλαβε $ 5000 για την εργασία του, καθώς και μια μεγάλη διαφήμιση από την ταινία.  Ευτυχώς γι ‘αυτόν, τόσο τα μαλλιά και η  ταινία ήταν μεγάλη επιτυχία.
Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση δεν ήταν νέα, η Mia Farrow το  έκανε να φαίνεται έτσι. Η ηθοποιός Jean Seberg είχε φορέσει ήδη το στυλ με μεγάλη επιτυχία μια δεκαετία νωρίτερα και είχε, προβληθεί σε μια ταινία  το 1960  του σκηνοθέτη Jean Luc Godard’s, το Breathless .
Είχε λανσαριστεί και Το 1966 το look από την British fashion  icon, από το μοντέλο γνωστό ως Twiggy , αν και το  δικός της ήταν περισσότερο μια παραλλαγή του bob από το Look Urchin.
H  Mia  farrow ωστόσο, έφερε την τάση Urchin και σύντομα λανσαρίστηκε σε όλα τα κομμωτήρια στον κόσμο.
Διασημότητα που το λανσάρισε : Mia farrow

mia urchin liza

Twiggy Hairstyle

Η Twiggy ήταν το πρώτο supermodel στον κόσμο, ένα αδύνατο παιδί με αγγελικό πρόσωπο, που έγινε ίνδαλμα της εποχής.
Ακόμα και σήμερα  η Twiggy εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό fashion icon στον κόσμο της μόδας, απόδειξη ότι είναι το επίκεντρο στην κολεξιόν φθινόπωρο χειμώνας 2012.
Στις αρχές του 1966,  η Lesley Hornby βρέθηκε να σκαρφαλώνει στα ύψη της διεθνούς φήμης ως πρώτο supermodel στον κόσμο γνωστή ως Twiggy.
Με αγορίστικο κούρεμα και εντυπωσιακές βλεφαρίδες δημιούργησε μια εικόνα που θα αποτελούν την αρχή μιας εποχής.
Η Twiggy έγινε το είδωλο για εκατομμύρια  της δεκαετίας 1960.
Όλα ξεκίνησαν στο κομμωτήριο του Leonard στο Mayfair το 1966, όταν η  Lesley Hornby ήταν έτοιμη να αλλάξει το όνομά της και την καριέρα της.
Αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια (Ήμουν στο σαλόνι για περίπου επτά ώρες και έφτιαχνα τα μαλλιά μου για την φωτογράφιση που θα ακλουθούσε . Αυτό, ήταν όλο πολύ συναρπαστικό για μένα,
Ήταν λαμπρό, πήγα από το σκούρο χρώμα,  στο χρώμα που έχω κρατήσει έως τώρα.”
Η Twiggy μιλάει για το τι συνέβη μετά από τις φωτογραφίες της που παρουσιάστηκαν στο σαλόνι του Leonard …
“Ο Leonard τις  κρέμασε στο σαλόνι του και η  Deidre McSharry της Daily Express  της είδε και τους ρώτησε. Ποιο είναι αυτό το κορίτσι;
Πήγαμε μαζί στο γραφείο της και έγραψε αυτό το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε στην Daily Express με εξώφυλλο «Face Of ’66» και έτσι το φαινόμενο Twiggy  ξεκίνησε.

twiggy twiggy hairstyle twiggy

Flipped Hairstyle

Μια γραμμή και ένα Look που αψηφά την βαρύτητα και δίνη μια ανοδική κίνηση στα μαλλιά οπού  ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στις αρχές έως τα μέσα του 60. .
Άκρες των μαλλιών τυλίγονταν σε ρολά και η κορυφή τον μαλλιών κρεπαριζόνταν για να δημιουργήσει όγκο και ύψος στα μαλλιά.  Ήταν ένα κολακευτικό, uplifting Look και τα μαλλιά αναπηδούσαν ενώ χόρευαν στους ρυθμούς τις εποχής.
Οι μεγάλες γυναίκες είχαν την τάση να φορούν τους flip look  και μικρότερες  Bouffier, ενώ το νεώτερο σύνολο και πήγε πλέον πιο χαλαρή. Το στυλ το φορούσε και η  Jackie Ωνάση.
Με τη λήξη της δεκαετίας, τέχνασμα, τόσο στα μαλλιά και στο μακιγιάζ, θα χάσει έδαφος, όπως τα μαλλιά άρχισε να παίρνει περισσότερο στυλ και λιγότερο προφανώς σκηνοθετημένη.
Πριν από τη δεκαετία του εξήντα, τα μακριά μαλλιά δεν είχε πραγματικά έχουν δει από την προ-1920 και ακόμα και τότε δεν είχε αφήσει χαλαρά.

flip flipp hair denev hair

Hair Tattoo Ηairstyle

Τα Hair Tattoo  μαλλιών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για όλα τα  άτομα που Θελουν να τονίσουν  το προσωπικό τους στυλ.
Είναι ζωτικής σημασίας να βρεθεί κάποιος με μεγάλη επιδεξιότητα, για να  ζωγραφίση στο κεφάλι σας.
Πιο περίπλοκα σχέδια προφανώς θα κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο.
Είναι ζωτικής σημασίας να βρεθεί κάποιος με μεγάλη επιδεξιότητα, για να  ζωγραφίσει στο κεφάλι σας.
Τα περισσότερα τατουάζ θα παραμείνουν ορατά για λίγες εβδομάδες, μέχρι τα μαλλιά να αρχίζει να αυξάνονται πάλι.
Όταν αρχίσει να ξεθωριάζει εξ ολοκλήρου, το Hair tattoo μπορείς να προγραμματίσεις ένα καινούργιο σχέδιο.
Τα τατουάζ μαλλιών είναι αρκετά στη μόδας. Με λίγη έρευνα  εκ των προτέρων, μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιο που θα  βοηθήσει τον Hairstylist να δημιουργήσει τον δικό σας τύπο Hair tattoo.

hairmania tattoo hair tribal tribal

Dreadlock Hairstyle

Τα dreadlock είναι ένα χτένισμα που είναι βέβαιο ότι θα επιστήσει την προσοχή σας, και κάνει αυτόν που το φοράει να ξεχωρίζει στο πλήθος.
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος τρόπος για οποιονδήποτε να επιτύχει dreadlocks. Είναι μια προσωπική προτίμηση.
Οι διάφορες μήκος, πλάτος και στυλ των dreadlocks είναι διάφορα σχεδόν για κάθε τρόπο ζωής και στύλ.
Ως χτένισμα , η ιστορία του dreadlocks είναι μεγάλη και σημαντική. Οι περισσότεροι συνήθως τα  συνδέουν με τη Rastafarian,(
Τα Dreadlocks είναι στενά συνδεδεμένα με την Rasta ή Rastafari ή Rastafarianism σύμφωνα με τη Wikipedia , τα πρώτα Rasta dreadlock είχαν αντιγραφεί από την Κένυα το 1953 . Πρόσφατα, οι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο ενδιαφέρθεικαν για αυτο το look, οπου υπήρχαν από διάφορους πολιτισμούς  και έχουν φορεθεί ως στυλ και μόδα πολλά χρόνια πρίν).
Το στύλ αυτό δεν είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους, είναι ένα μοναδικό χτένισμα που δείχνει το προσωπικό σας υφος και στύλ.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι φορούν dreadlocks .
Πολλοί βρίσκουν το χτένισμα πραγματικά άνετο. Άλλοι το βλέπουν ως μια μορφή έκφρασης και δημιουργικότητας.
Υπάρχουν, επίσης, ένας αριθμός που είναι απλά περίεργοι για το πώς αισθάνεται καποιος και το φορουν για δοκιμή.
Για πολλούς ανθρώπους , η επιλογή να έχουν dreadlocks δεν είναι απλώς ένα χτένισμα , αλλά και ένας τρόπος ζωής.
Όπως και κάθε στοιχείο που προσδιορίζει ένα άτομο, είτε πρόκειται για ένα όχημα ή το σπίτι, η διατήρηση είναι υψίστης σημασίας.
Και η  συντήρηση των dreadlock δεν αποτελεί εξαίρεση.
Τα Dreads είναι, σίγουρα, μοντέρνα και αξίζει το χρόνο που λαμβάνουν για να δημιουργήθουν.

sparrow bob gold rasta lenny

Punk Hairstyle

«Πανκ» ξεκίνησε το τα τέλη 70s ως ένα είδος μουσικής, αλλά σύντομα επεκτάθηκε σε μια αναγνωρίσιμο είδος μόδας, συμπεριλαμβανομένων στήν εμφάνιση του, δερμάτινα σακάκια, αλυσίδες, σκισμένα τζιν και τρελό μαλλί.
Πανκ μαλλιά μπορεί να είναι οτιδήποτε που έρχεται σε αντίθεση με το ρεύμα, αλλά ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε.
Το πανκ hairstyle και το styling των  μαλλιών σας  είναι ένας τρόπος για να εκφράσετε την ατομικότητα  σας χωρίς όρια .
Η έμπνευση για την εμφάνιση προέρχεται από μέσα σας. Το στυλ μπορεί να είναι κυκλοθυμικό, σκοτεινό και μυστηριώδες.
Μπορεί να είναι διασκεδαστικό, ζωηρό  ή  και  ρετρό ακόμη .
Η πανκ μόδα επηρεάζεται επίσης από διάφορους άλλους πολιτισμούς και τα κινήματα τέχνης όπως η σκίνχεντ, rudeboys, glam rock, greasers.
Εκτός από αυτούς  επίσης επηρεάζονται από άλλους πολιτισμούς δημοφιλή υπερβολικά.
Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι του πανκ  και όλα αυτά συντηρούνται από διαφορετικές πτυχές, όπως χρώμα, στυλ, κοπής κλπ.

punk punk hair punk 12

Mohawk Hairstyle

Μπορεί να βρεθεί το hairstyle Mohawk μέσα στην ιστορία. Σχετίζεται περισσότερο με την ινδιάνικη φυλή των αυτοχθόνων Αμερικανών Mohawk,
Το κίνημα της πανκ ροκ νωρίς τη δεκαετία του 1980 είναι διαπιστευμένο για τη δημοτικότητα του στο Mohawk.
Θεωρήθηκε ως σύμβολο της επαναστασης κατά της αρχής, η οποία είναι ποια η βάση του πανκ, επαναστατεί ενάντια όλων των τύπων σε   κοινωνική και πολιτική.
Τον τελευταίο καιρό, το Mohawk εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή, όμως, αυτή τη φορά, αυτό δεν γνωρίζει σύνορα.
Ποικιλίες απο hairstyle Mohawk  και κουράγιο και όρεξη να έχεις  να το φοράς. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις του  Mohawk, αλλά η κλασική έκδοση αποτελεί πάντα μια .
Στην κλασσική έκδοση του το Mohawk, οι πλευρές είναι ξυρίσμενες τελείως  και επάνω, αφήνουμε  μια λωρίδα στη μέση του κεφαλιού.
Συνήθως περίπου μιας ίντσας φαρδιά. Ορισμένοι επιλέγουν να  σταματήσει στο υψος τις κορυφής του κεφαλιού, ενώ άλλοι το τραβάνε μεχρι  τον αυχένα.

mohawk hair hair

Harajuku Style

(Harajuku είναι μια περιοχή μεταξύ Shinjuku και Shibuya. Harajuku είναι επίσης πρωτεύουσα της μόδας του κόσμου, γνωστό για τη μοναδική της μόδας του δρόμου.
Το  Harajuku street style προωθείται στα ιαπωνικά και διεθνή έντυπα, και πολλοί σχεδιαστές μόδας με super ιδέες έχουν ξεπηδήσει από το Harajuku και  έχουν ενσωματωθεί στις πασαρέλες σε όλο τον κόσμο.

Harajuku Style Harajuku hair Harajuku

Ganguro Hairstyle

Το hairstyle Ganguro είναι μια εναλλακτική τάση της μόδας, με ξανθά, ροζ ή ασημί μαλλιά, και μαυρισμένο δέρμα, μεταξύ των νέων στην Ιαπωνία, που κορυφώθηκε σε δημοτικότητα  το έτος 2000.
Χαρακτηριστικά της Ganguro μόδας είναι : ένα βαθύ μαύρισμα στο πρόσωπο και στο σώμα που συνδυάζεται με τα μαλλιά βαμμένα σε αποχρώσεις του πορτοκαλί , σε ξανθά, ή ένα γκρι ασημί χρώμα.
Μαύρο μελάνι χρησιμοποιείται ως eye-liner και λευκό concealer χρησιμοποιείται ως κραγιόν και σκιά ματιών. Ψεύτικες βλεφαρίδες ,  πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια σε σκόνη προστίθενται συχνά σε αυτό. παπούτσια πλατφόρμα και έντονα χρώματα ρούχα ολοκληρωθεί η Ganguro εμφάνιση. Επίσης, χαρακτηριστικό της Ganguro μόδας είναι tie-βαμμένα sarongs , μίνι φούστα, αυτοκόλλητα στο πρόσωπο, και πολλά βραχιόλια, δαχτυλίδια, και περιδέραια.
Οι Shibuya και Ikebukuro είναι περιοχές του Τόκιο οπού ήταν τα κέντρα των Ganguro funs. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή ιαπωνική έννοια της ομορφιάς που έπρεπε να έχουν χλωμό δέρμα, και σκούρα μαλλιά, και ουδέτερους τόνους μακιγιάζ, η  επαναστατική νεολαία θέλει τώρα μαυρισμένο δέρμα, ξανοιγμένα μαλλιά, και πολύχρωμο μακιγιάζ. Υπάρχει μια σύνδεση με την ιαπωνική λαογραφία των φαντασμάτων και δαίμονες, οι οποίοι απεικονίζονται με μια παρόμοια εμφάνιση.
Αυτή η σύνδεση με τη λαογραφία σημειώνεται περαιτέρω στο Ganguro στυλ που ονομάζεται  ετσι από μια διάσημη ιστορία για μια μάγισσα σε ενα  βουνό.
Ο όρος Ganguro,  σημαίνει πολύ σκοτεινή, και η λέξη Ganguro μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως blackface.

sinion blackface hair

Visual Kei: μια νέα τάση από την Ιαπωνία!

Το Visual Kei είναι ένα νέο μουσικό ρεύμα που κάνει θραύση στην Ιαπωνία! Οι υποστηρικτές μιλούν για ένα νέο rock αλλά και οι επικριτές απλά για μια μόδα.
Πάντως ένα από τα σημαντικά στοιχεία του Visual Kei είναι η εμφάνιση: λαμπερά κοστούμια, έντονο μακιγιάζ, συχνά androgynous look…
Αλλά τα μαλλιά κυριαρχούν: επιτηδευμένα hairstyles, ζωντανά χρώματα!
Η τάση ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και όπως συνήθως συμβαίνει, είναι θέμα χρόνου η δυτική κουλτούρα να “μοιραστεί” είτε να υϊοθετήσει κάποια στοιχεία του Visual Kei.

kein

Πηγές :
Chignon Ηairstyle Visual Kei.WikipediaHaircut.gr SquidoocoolmenshairHairMania