Hairstyles in Ancient China

Η Κίνα είναι ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου. Ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τη γραφή και εφευρέθηκε το χαρτί.

Υπάρχουν κινέζικα γραπτά αρχεία από το 1700 π.Χ. από τη δυναστεία Shang.

Βαθιά επηρεασμένος από τον Κομφουκιανισμό, η κινεζική κουλτούρα δείχνει σε κάθε μία από τις εκφράσεις της,  τη σκέψη αυτής της φιλοσοφίας.

Το στυλ τους και τα στολίδια για τα μαλλιά τους είναι  από τα πιο όμορφα στον κόσμο.

Ο κινεζικός πολιτισμός έχει δώσει όλο και μεγαλύτερη σημασία για την διευθέτηση των μαλλιών κατά μήκος της ιστορίας της και μια ισχυρή συμβολική έννοια,  στα κουρέματα ή χτενίσματα  που πάντα είναι η σήμανση στήν κοινωνική ή οικογενειακή κατάσταση, θρησκεία ή επάγγελμα.

Δε η  διάταξη για την περιποίηση των μαλλιών τους είναι ένα σημάδι της ασθένειας ή της κατάθλιψης, καθώς η Κίνα είναι ένα συνονθύλευμα των λαών και των εθνοτικών ομάδων , όπου υπάρχουν πολλά στυλ.

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ QING

Πριν από τη δυναστεία Qing (1644-1911), οι άνδρες που χρησιμοποιουσαν χτένα για να χτενίζουν τα μαλλιά τους προς τα πίσω και  ξυρίζαν το πρόσωπο τους.

Η Δυναστεία Qing, τον 17ο αιώνα, από την προέλευση Manchu, (Μαντζουρία αντιπροσωπεύει μια εθνοτική μειονότητα), αφού ανέτρεψε την δυναστείας των Μινγκ , που επιβάλλεται ως υποχρεωτικό το δικό της χτένισμα, με ποινή της εκτέλεσης ως προδοσία για τους οποίους δεν υπάκουσαν τη διαταγή.

Το χτένισμα συνίστατο  η τρίχα στο μπροστινό μέρος της κεφαλής να ξυρίζεται ανοικτά πάνω από τα κροτάφους και το υπόλοιπο της τρίχας πλεγμένες σε μια μακρύα αλογοουρά, ή ουρά.

Ο νόμος αυτός ήταν ο λόγος για blooding εξεγέρσεις και εσωτερικές μάχες, επειδή αντιστάθηκαν σθεναρά από το σύνολο του πληθυσμού.

Η πρόθεση της τάξης ήταν να αποδείξουν δημοσίως την υποβολή στην Qing αυτοκράτορα. Καθώς η δυναστεία Manchu κράτησε για 3 αιώνες, το χτένισμα επιβλήθηκε σε όλο το βασίλειο.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Η τεχνική αυτή, μια πολύ ιδιαίτερη κινεζική παράδοση, προέρχεται από τη δυναστεία Τανγκ, στο 7ο αιώνα. Πρόκειται για μια ειδική βελόνα, κάνοντας σχέδια για μετάξι με ανθρώπινα μαλλιά ως το νήμα. Δεδομένου ότι TA κινέζικα μαλλιά είναι ως επί το πλείστον μαύρα, αυτό είναι το κυρίαρχο χρώμα μονοχρωματικό σε αυτά τα έργα, αν και μερικές φορές χρησιμοποιείται και βαφή μαλλιών για να δώσει μια παραλλαγή στο κέντημα. Αυτά τα είδη των έργων θεωρείται στην Κίνα ένα πολύτιμο δώρο και ένα εξαιρετικό κομμάτι συλλογής.

BUYAO

Μια buyao είναι μια φουρκέτα στολισμένη με λουλούδια  . Θα ταρακουνάει συνεχώς με τα βήματα του χρήστη, εξ ου και το όνομα “buyao”, που σημαίνει “ταρακουνήσει as you go”.

Τα περισσότερα buyaos ήταν φτιαγμένο από χρυσό, στολισμένο με μαργαριτάρια και νεφρίτη.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  MANCHU

Οι γυναίκες Manchu. Ο τρόπος που ντύνονται και να προσανατολίσουμε τα κεφάλια τους θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και κομψές σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μειονότητα Manchu κυβέρνησε από το 17ο αιώνα έως και τον 20ο αιώνα στην Κίνα. Τα κορίτσια χρησιμοποιούν μια ενιαία πλεξίδα  που κρέμεται πίσω, μερικές φορές με χρυσά ή ασημένια κοσμήματα και στερεώνεται στην άκρη. Οι Manchu γυναίκες χρησιμοποιούν φρέσκα λουλούδια, συνήθως πιέζεται με μια φουρκέτα φτιαγμένη από χρυσό, ασήμι ή σμαράγδι.

CENDRELA

Αυτό το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην Κίνα για να πλένουν τα μαλλιά τους.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Cedrela, το οποίο είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας Meliaceae, είναι ένα ελαφρύ αρωματικό ξύλο, που πιστεύεται ότι διεγείρη τα μαλλιά και μεγαλώνουν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το φυτό, που χρησιμοποιείται σήμερα  , έχει πτητικά έλαια που κρατούν τα έντομα μακριά, και είναι πολύ ανθεκτικό σε επιθέσεις βιολογική.